Synpunkter och fakta från biträdande coach Jonathan Roslund efter premiärmatchen mot LFK: U18/B-lag.

Det var kallat 15 man till årets premiärmatch. Men sjukdomar, jobb och en som blivit pappa gjorde att även Hannes fick byta om vilket inte var meningen från början.

Eldin Ejup bror till nyblivne Walldiamålisen Dino provspelade.
Walldias trupp: Dino, Sakhi, Micke, Jakob, Ludde,Nderim, Hannes, Rinor, Edvin, Lucas, Simon, Zett, Eldin, Besim.

Motståndarna var löpvilliga och uthålliga, ligger längre fram än Walldianerna med försäsongsträningen.
Det visar sig också i första halvlek där Walldia hänger med bra de första 20 minuterna.

Dessutom tar man ledningen med ett riktigt klassmål, Walldianerna sågar sig igenom LFK:s försvarslinjer med väggpassningar , få touch och plötsligt är Simon Walldèn fri med LFK keepern, Simon avslutar säkert och ger Walldia ledningen med 1-0 i 17:e min.

Men sen var det slut med det roliga. LFK tar över totalt: Walldia skapar i princip ingenting de återstående 70 minuterna.

LFK målen droppar in efterhand - kvitterar efter halvtimmen och äger därefter matchen och Walldianerna drog säkert en suck av lättnad när dagens domare Egzon Bajramaj blåste av vid ställningen 4-1 till det vitklädda LFK laget.

En Walldian som fick mycket beröm av coach Roslund var Ludvig Gustafsson som tydligen gjorde det mesta rätt i 90 minuter.

En bra genomkörare för Walldia som nästa vecka vecka möter Genevad/Veinge på nya konstgräsplanen i Veinge.